Svärmors senap

Svärmors senap

Sukrin Melis har samma konsistens som florsocker och löses upp lätt. Det innehåller erytritol och stevioglykosider och påverkar inte ditt blodsocker. Jag äter dock inte sötningsmedel i större mängd (eftersom det kan påverka magen då vissa har en laxerande effekt) eller för ofta (då det är osäkert hur sötningsmedel påverkar kroppen på andra sätt).

Det här behöver du

1 dl senapspulver (Colemans)
1 dl Sukrin Melis eller motsvarande sötningsmedel
1.25 dl grädde
salt
vitpeppar

Så här gör du

Blanda ihop senapspulver och sötningamedel, vispa sedan i grädden så blandningen blir slät.

Sjud senapen försiktigt, gärna i vattenbad. När de första bubblorna visar sig, ta kastrullen från spisen. Om du kokar den för länge blir den för tjock och kristalliserar sig. Smaka av med salt och peppar.

Häll över på väl rengjord glasburk med lock och låt stå svalt. Senapen kommer att tjockna ytterligare när den svalnar.Lämna ett svar