Om mig…


Jag heter Helena och har hela mitt vuxna liv kämpat med övervikt och allt som hänger ihop med det. Jag kom i kontakt med lågkolhydratkost under tidigt 2000-tal. Jag till och med bloggade om det på Passagen just under namnet Fett bra mat – bättre brödlös än rådlös. Efter en tid kraschade tyvärr Passagen och allt mitt material försvann. Efter ytterligare ett tag höll jag inte längre kvar vid kosten utan återgick till “normalkost”. Under ett år testade jag till och med att äta helt växtbaserat.

Åren gick och kilona följde med, tyvärr åt helt fel håll. Mitt mående försämrades gradvis och under 2020 hade jag lite tur i oturen som var tvungen att jobba hemifrån på grund av pandemin. Om jag inte hade gjort det hade jag förmodligen inte klarat att jobba för min ork blev bara sämre och sämre. Jag hade katastrofalt blodtryck, led av hög puls och hjärtklappning, jag svettades så fort jag åt eller rörde mig och var så trött att jag knappt tog mig ur sängen och hade svårt att hålla mig vaken längre tider. Det fanns dessutom massor av andra symptom, men jag förstod inte att det hängde ihop med metabola syndromet och kassa blodsockervärden.

När jag väl fick diagnosen diabetes typ 2 i februari 2021 blev jag vettskrämd och gjorde en helomvändning i bland annat kosten. Jag började äta strikt lågkolhydratkost. Det har gjort stor skillnad för mig och det verkar som om det här bränslet är bättre för just mitt system. Jag förstår nu att jag är likt en dieselbil som inte går att tanka med bensin utan att min “motor” skär.

Äntligen har jag nu blivit med hemsida! Jag har länge huserat på Instagram där jag lagt upp bilder på mat jag lagar, ibland med fullständiga recept och andra gånger mer som inspirationsinlägg. Jag har också skrivit lite om min resa från att jag fick min diagnos, diabetes typ 2 och vad som hänt med mig i mitt mående och värden efter att jag valt att göra en helomvändning från tallriksmodell till lågkolhydratkost. Jag kommer att fortsätta göra inlägg på min Instagram som du hittar en länk till på förstasidan ifall du är nyfiken. Här kommer jag att samla mina fullständiga recept under kategorier så att det blir lite lättare att hitta för både mig och eventuellt dig som hittar hit.

Stort tack till min svåger Joachim som gav mig eld i baken och började rodda när jag var vilsen i hemsidedjungeln. Tusen tack till min systerdotter Vanessa och hennes kompis Emma som lade upp ramverket till det du ser och fixade en snygg logga till mig. Tack också till Flat Icons som står bakom olivkvisten i loggan.

Varmt välkommen hit!