Om mig…


Varmt välkommen hit!

Jag heter Helena och den här hemsidan är mitt digitala receptbibliotek.

Jag började blogga på Passagen som Fett bra mat för många år sedan men förlorade alla mina recept när bloggdelen kraschade. Jag kom sedan igång igen med en profil på Instagram 2021. Men upptäckte efter ett tag att jag behövde ett smidigare sätt att ”bläddra” bland recepten än att evighetsskrolla upp och ner bland inläggen på Instagram. Men det satt långt inne och tog ett tag att realisera.

Som tur var fanns det folk som visste mer än jag om hemsidor. Stort tack till min svåger Joachim som gav mig eld i baken och började rodda när jag var vilsen i hemsidedjungeln. Tusen tack till min systerdotter Vanessa och hennes kompis Emma som lade upp ramverket och fortsätter stötta när jag stöter på patrull.

Och varför heter då hemsidan Fett bra mat – Bättre brödlös än rådlös? Om du redan har kikat runt bland recepten kanske du har märkt att det inte finns så gott om brödrecept och att jag t ex väljer vispgrädde istället för matlagningsgrädde och smör istället för margarin. 

Vissa vill gärna sätta en etikett på kostval och på Instagram använder jag själv taggar som lågkolhydratkost, lowcarb, LCHF och keto. Men alla mina recept är inte LCHF eller keto och vissa skulle nog kunna kvala in som Paleo, medelhavskost eller något annat. 

Ifall jag ändå ska sätta en stämpel är det lättast att kalla det jag lagar för lågkolhydratkost. Men en sak är gemensamt, det jag lagar är oftast från grunden och det är alltid glutenfritt, sockerfritt och kolhydratsnålt. 

Jag hoppas att du kan hitta något gott som passar just dig oavsett hur du vill justerar bland kryddning eller andra ingredienser. Mat ska vara roligt och trevligt och vi har så olika behov och förutsättningar. Ta med dig det som passar dig och ha det trevligt i köket och vid matbordet.

Smaklig spis!