Everything but the bagel – Kryddmix

Everything but the bagel – Kryddmix

I USA lärde jag känna bageln. Ett alldeles speciellt bröd som inte går att jämföra med något svenskt bröd. Det är frasigt, segt och mjukt på en och samma gång. Det ska gå att baka lågkolhydratbagels med mandelmjöl, ägg, färskost, riven mozzarella och bakpulver, men det har jag inte testat ännu. Men… det finns en kryddblandning man gärna strösslar på ovansidan av brödet som jag har testat. Den säljs färdigblandad i de flesta matvarubutiker i USA men här är den svår att få tag på. Misströsta inte längre, för nu kan du blanda egen.

Det här behöver du

4 tsk sesamfrön, vita
1 msk lökflingor (ej lökpulver)
1 msk vitlöksflingor (ej vitlökspulver)
1 msk sesamfrön, svarta
1 tsk flingsalt
1 msk vallmofrön

Tips! Om du inte hittar alla ingredienser i din matvarubutik sök på nätet. Jag handlar mycket av mina specialskafferivaror på Apoteken, t ex Meds. Jag brukar passa på att beställa medicin samtidigt eller handla mycket på en gång så slipper jag frakten. Ofta har de också snabba leveranstider.

Så här gör du

Blanda alla ingredienser och förvara i en glasburk med tättslutande lock i rumstemperatur.

Kryddan är god till det mesta men särskilt god på avokado, tomat, ägg. Du kan använda den för att smaksätta och tillföra struktur.Lämna ett svar