Parmesanmajo

Parmesanmajo

Den här såsen passar perfekt till räkor men är god även till annat. Jag har haft turen att få tag på en lagrad Provoloneost. Tips är att kika på Lidl under deras Italienska veckor. Den går under namnet Provolone Picante och det är märket Italiamo. Det går säkert att få tag på något liknande i andra butiker och det går lika bra med Parmesanost.

Det här behöver du

1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar, grovmalen
2 1/2 dl rapsolja eller annan olja med neutral smak
1 dl finriven parmesan
svartpeppar, grovmalen och lite extra riven parmesan som garnityr.

Så här gör du

Börja med att knäcka ett ägg i en mixerskål som passar precis till din stavmixer.

Tillsätt vinäger, senap, salt och peppar utan att röra något.

Fyll på med riven ost och sedan oljan så att den lägger sig som ett lager ovanpå det andra fortfarande utan att röra i ingredienserna.

Stoppa ner stavmixern längst ner i botten och sätt igång mixern på högsta volym utan att du rör den. När du ser att det börjar bildas majonäs i botten börja försiktigt lyfta mixerstaven högre upp tills och för så småningom staven upp och ner i behållaren när det mesta omvandlats till fluffig majonäs.Lämna ett svar