Fauxtatosallad (Falsk potatissallad)

Fauxtatosallad (Falsk potatissallad)

Jag har tidigare publicerat ett recept med en zucchini- & rädissallad som är ett trevligt alternativ till potatissallad. Här är ett annat där jag använder dijonsenap och kapris som i en traditionell potatissallad.

Det här behöver du

1 stor zucchini, skalad och tärnad
1/2 purjolök, i slantar
1/2 rödlök (50 g), finhackad
25 g smör
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
1 msk hackad kapris
Salt och peppar
Kryddgrönt t ex smörgåskrasse och gräslök

Så här gör du

Börja med att salta zucchinitärningarna med ca 1-2 tsk finkornigt salt och lägg i ett durkslag. Låt stå 45 minuter. Skölj av zucchinin och låt stå och rinna av.

Fräs purjolöken och zucchinin i smör tills de mjuknat en aning. Det ska fortfarande finnas ett krisp kvar. Smaka och kolla konsistens och smak. Salta (om det behövs) och peppra. Låt zucchinin svalna ordentligt. Häll bort eventuell överflödig vätska. Det gör du lättast genom att hälla över zucchinin i ett durkslag eller sil.

Blanda ihop den avsvalnade och avrunna zucchiniblandningen med majonäs, créme fraîche, senap och kapris. Smaka av och justera senaps- och kaprissalsa, sälta och pepparstyrka. Garnera med kryddgrönt. Servera väl kyld.

Vi åt salladen med hemgjord pastrami och lite grönsaker.Lämna ett svar