”Pasta” Frutti di mare

”Pasta” Frutti di mare

Jag har inte ätit pasta på nästan två år. Däremot äter jag ”pasta”rätter där jag ersätter den vanliga pastan med rootpasta gjord på konjaksrot, strimlad zucchini (zoodles) eller finstrimlad vitkål. I den här rätten har jag använt rootpasta.

Det här behöver du för 2 personer

1 förpackning rootpasta
270 g frutti di mare eller motsvarande räkor, musslor, scampi, bläckfisk eller liknande
Olivolja
1 gul lök, finhackad
10 cm purjolök, finhackad
2 solovitlökar, finhackade
1 krm chiliflakes
1 tomat så tärningar
2 dl vitt vin
1,5 msk skaldjursfond
2 dl grädde
2 dl parmesanost
Persilja

Så här gör du

Tina skaldjuren.

Häll rootpastan i ett durkslag och skölj ordentligt med kallt vatten. Låt den stå och rinna av.

Fräs lök, purjolök och vitlök i olivolja mjuka utan att de får färg. Tillsätt chiliflakes också låt det fräsa med en stund innan du häller på vinet. Låt vinet reducera till ungefär hälften och tillsätt sedan tomattärningarna. Låt koka ihop så att nästan all vätska försvunnit. Tillsätt fonden.

Häll i hälften av grädden och puttra på hög värme tills den fått lite tjockare konsistens. Häll på resten av grädden och låt den koka ihop så att du får en krämig sås. Tillsätt parmesanosten och låt puttra några minuter tills du fått en tjock krämig sås. Ha i skaldjuren och låt såsen koka ca 5 minuter tills de är gjorda.

Vänd i pastan och låt den värmas upp i såsen i ca 1-2 minuter. Fördela pastan med såsen i två djupa tallrikar. Riv lite parmesan över och garnera med persilja.
Lämna ett svar