Ugnsrostad vitkål, morot och purjolök

Ugnsrostad vitkål, morot och purjolök

Jag har odlat en del i år och jag tycker att grönsaker blir extra goda om man grillar eller ugnsrostad dem. Här har jag valt att ugnsrostad klyftor av vitkål, hela späda morötter och purjolöksstammar.

Det här behöver du för 2 personer

2 klyftor vitkål
4-6 späda morötter, hela
2 st 15 cm bitar av det vita på purjolöken
Olivolja
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Så här gör du

Skrubba morötterna ordentligt. Om du använder späda primörer går det ganska lätt. Skölj purjolöken och skär bort roten längst ner. Tag bort eventuellt det yttersta. Skär 2 bitar på ca 15 cm av det vita på purjon.

Lägg alla grönsaker på en ugnsplåt eller liknande. Pensla ordentligt med olivolja på alla delar av alla grönsaker. Jag använde en variant på olivolja med provençalska örter som jag hittade på Lidl. Salta och peppra.

Ugnsbaka grönsakerna i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 20 minuter tills de blivit mjuka med lite motstånd kvar och de är vackert gyllenbruna.

Jag åt grönsakerna med skivad kassler och en gräddig champinjonsås med smak av blåmögelost.Lämna ett svar