Gräddig champinjonsås med smak av blåmögelost

Gräddig champinjonsås med smak av blåmögelost

Oftast handlar jag kampanjerbjudanden i de butiker jag har nära. Idag kom det med ett paket kassler hem. Jag bestämde mig för att testa att bjuda en mustig champinjonsås till tillsammans med lite ugnsrostade grönsaker. Det blev riktigt gott!

Det här behöver du

1 ask champinjoner, skivade
Smör att steka i, gärna kryddsmör med vitlök och persilja
100 g blåmögelost (jag hade Saint Agur hemma)
1 dl vispgrädde
1 dl créme fraîche 
1 msk rött vin
Persilja, klippt

Så här gör du

Stek champinjoner i smör tills de fått fin gyllene färg. Tillsätt blåmögelost, grädde och créme fraîche och rör tills allt blivit en slät sås. Koka ihop en aning innan du tillsätter rödvinet. Smaka av och tillsätt ev salt och peppar om det behövs. Jag som använde ett kryddsmör behövde inte det. Låt koka ihop till lagom konsistens. Strö över lite persilja vid servering.

Jag åt tillsammans med ugnsrostad vitkål, purjo och morot samt tunt skivad kassler.Lämna ett svar