Burrata med gott sällskap

Burrata med gott sällskap

Gillar du mozarellaost men inte har testat burrata ännu. Bara gör det! Det är en gräddig variant av mozarellan. Den ser ut som en mozarella men när du skär i den flyter den gräddiga mitten ut. På den här tallriken finns exempel på några smakkompisar till den krämiga osten.

Det här behöver du

Burrata
Ruccolasallad eller annan småbladssallad med mycket smak
Ugnsbakade småtomater eller vanliga småtomater
Tryffelsalami eller annan god lufttorkad korv
Pinjenötter, rostade
Basilikaolja eller olivolja och basilikablad
Peppar från kvarnen
Tryffelsalt eller naturellt flingsalt

Så här gör du

Bottna med ruccola på en tallrik du tycker om. Lägg burratan i mitten av tallriken på salladsbladen. Placera ut småtomaterna och salamin runt osten. Ringla över oljan och salta och peppra innan du strör över pinjenötterna.
Lämna ett svar