Omelettrulle

Omelettrulle

Omelettrulle fylld med färskostkräm smaksatt med senap, strimlad rökt skinka, ruccola och parmesanost. På toppen cocktailtomatskivor, salladslök, basilikablad och skinkrullar fyllda med färskostkrämen. En snygg bjudrätt eller lite lyx om du vill unna dig själv något vackert och gott.

Det här behöver du

Omelett

6 ägg
100 g philadelphiaost eller en annan naturell färskost
1/2 tsk dijonsenap
1 msk persilja, finhackad, färsk eller fryst
salt
peppar

Fyllning

100 g philadelphiaost eller en annan naturell färskost
100 g kesella
1 tsk dijonsenap
1 paket rökt smörgåsskinka (plånbokschark)
30 g ruccola, hackad
parmesan riven

Garnityr

småtomater i skivor
basilikablad
färskostfyllda skinksnurror
salladslöksslantar

Så här gör du

Värm ugnen till 200 grader. Klä en långpanna med ett bakplåtspapper. Jag brukar knöla ihop mitt bakplåtspapper till en boll och sedan veckla ut det. På så sätt är det lättare att få papperet att ligga där det ska. Vik upp kanterna som en sarg på bakplåtspapperet.

Vispa ihop äggsmeten noggrant så att äggula och äggvita är helt sammanblandade och att inte senapen har klumpar.

Häll ut äggsmeten i den bakplåtspappersklädda långpannan och grädda i ca 5 minuter i 200 i mitten av ugnen. När omeletten stannat tag ut plåten ur ugnen. Jag gör som med en rulltårta; lägger ett nytt bakplåtspapper ovanpå och vänder på omeletten. Riv sedan av papperet som omeletten bakat på i ugnen. Låt omeletten svalna.

Strimla skinkan utom en eller två skivor som du kan använda till garnityr. Vispa ihop färskost, kesella och dijonsenap. Bred fyllningen på den svalnade insidan av omeletten (se bild) men spara lite fyllning och bred på skinkskivorna till garnityret om du vill ha det. Riv över parmesan och strö sedan över skinstrimlor och ruccola. Rulla ihop omeletten som en rulltårta så tight du kan från långsidan.

Garnera med t ex minitomatskivor, strimlad salladslök, basilikablad och färskostfyllda skinksnurror. De gör du lätt genom att rulla ihop de bredda skinkskivorna och sedan skära dem som en rulltårta.
Lämna ett svar