Falsk ostkaka

Falsk ostkaka

Jag fick tips från en Instagramkompis om att göra ostkaka på zucchini. Med min nyfikenhet och den generösa zucchiniskörd jag välsignats med kunde jag bara inte låta bli att prova. Originalreceptet har jag hämtat från Sara Bäckmo. Jag har anpassat det så att den bättre ska anpassa mina behov av kolhydratsnålt.

Det här behöver du

1 kg skalad zucchini, tärningar
4 ägg
1 dl Sukrin Gold
2 msk kokosmjöl
1 dl mandelmjöl
5 rivna bittermandlar
smör, att smöra ugnsformen med
mandelflagor, att strö ovanpå innan gräddning

Så här gör du

Koka zucchinin mjuk i lite vatten, ca 15-20 minuter. Häll av vattnet och låt zucchinin rinna av ordentligt. Mosa den sedan, t ex med en stavmixer eller i en matberedare. Det går också att mosa med en gaffel.

Blanda ägg, Sukrin, kokosmjöl, mandelmjöl och bittermandel. Rör sedan ner squashen i smeten och häll upp i en smord ugnsform. Innan jag satte in kakan i ugnen strödde jag på lite flagad mandel.

Grädda ostkakan i 200 grader i 45 minuter.

Servera med lättvispad grädde och bär eller sockerfri sylt.2 tankar om "Falsk ostkaka"

    • Det är första gången jag gör ostkaka på zucchini. Jag har bara testat att koka zucchinin först. Det kanske fungerar utmärkt att köra ostkakan med råriven zucchini. Jag vet inte hur det skulle påverka smaken och konsistensen. Om du testar skriv gärna hur det gick 💕

Lämna ett svar