Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

När jag gör köttfärslimpa passa jag på att göra på en hel laddning köttfärs. Grundreceptet här är på 500 gram köttfärs och räcker till 1 limpa. Jag använder oftast blandfärs men det går lika bra med nötfärs.

Det här behöver du

500 g köttfärs (bland- eller nötfärs)
1 liten gul lök, riven eller finhackad
1/2 dl grädde (40%)
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, grovmalen eller från kvarn
1 pkt bacon

Så här gör du

Blanda ihop ingredienserna noga och forma sedan färsen till en limpa. Lägg den i en smord ugnsform. Dela baconet på hälften och klä sedan ovansidan av limpan med baconskivorna. Peta gärna under ändarna på baconet under limpan. Skivorna ska täcka ovansidan och kanterna men behöver inte gå runt på undersidan. Ifall du vill ha det så får du använda mer bacon.

Grädda limpan mitt i ugnen i 200 grader ca 30-40 minuter. Färsen är klar när limpan har en innertemperatur på 70 grader. Jag brukar höja ugnstemperaturen mot slutet för att få finare färg på baconet.

Här har jag valt att servera köttfärslimpan med en ugnsbakad ratatouille.Lämna ett svar