Ratatouille med smörstekt halloumi

Ratatouille med smörstekt halloumi

Det här behöver du

2 lökar, gul eller röd
1 liten zucchini
1 liten aubergine
olivolja
salt
peppar
paprikapulver
timjan

2 stora solovitlökar, hackade
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapuré, stark
salt
peppar
1 tetra krossade tomater (390 g)
(en nypa Sukrin Gold)

1 halloumi, skivad
smör

Så här gör du

Klyfta lökarna i mindre klyftor. Skär aubergine och zucchini i tärningar. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Jag använde rökt paprikapulver och apelsintimjan. Baka på 225˚c i ugnen i 20 minuter. Höj ugnen till 250˚c och baka ytterligare 10 minuter för att få mer färg på grönsakerna.

Hacka vitlöken smått och stek på medelgod värme i några minuter i olivolja i en stekpanna. Tillsätt tomat- och paprikapuré, rör om och låt fräsa någon minut. Tillsätt tomatkrossen och hetta upp. Smaksätt med salt och peppar till önskad smakbild. Ifall du behöver tillsätta sötma använd t ex Sukrin Gold. Låt koka ihop en aning innan du tillsätter de ugnsbakade grönsakerna.

Servera röran med smörstekta halloumiskivor.Lämna ett svar