Ratatouille med smörstekt halloumi

Det här behöver du

2 lökar, gul eller röd
1 liten zucchini
1 liten aubergine
olivolja
salt
peppar
paprikapulver
timjan

2 stora solovitlökar, hackade
1 msk tomatpuré
1 tsk paprikapuré, stark
salt
peppar
1 tetra krossade tomater (390 g)

1 halloumi, skivad
smör

Så här gör du

Klyfta lökarna i mindre klyftor. Skär aubergine och zucchini i tärningar. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och timjan. Jag använde rökt paprikapulver och apelsintimjan. Baka på 225˚c i ugnen i 20 minuter. Höj ugnen till 250˚c och baka ytterligare 10 minuter för att få mer färg på grönsakerna.

Hacka vitlöken smått och stek på medelgod värme i några minuter i olivolja i en stekpanna. Tillsätt tomat- och paprikapuré, rör om och låt fräsa någon minut. Tillsätt tomatkrossen och hetta upp. Smaksätt med salt och peppar till önskad smakbild. Låt koka ihop en aning innan du tillsätter de ugnsbakade grönsakerna.

Servera röran med smörstekta halloumiskivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *