Currykål med stekt fläsk

Currykål med stekt fläsk

Det här behöver du

600 g strimlad vitkål
1 stor morot, grovriven – valfritt
1 gul lök, skivad
1 solovitlök, skivad
Olja eller smör
250 ml kokosgrädde
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
Salt och peppar

Så här gör du

Fräs lök och vitlök i olja eller smör i en stekpanna i några minuter. Tillsätt vitkål och morot och fräs ytterligare några minuter tills kålen började slakna. Fös undan grönsakerna och tillsätt lite mer olja som du fräser curry, paprikapulver och chilipulver i under en knapp minut. Rör sedan ihop kryddorna med grönsakerna. Tillsätt kokosgrädde och smaksätt med salt och peppar och låt sedan kokosgrädde nästan helt koka in i grönsakerna medan de mjuknade. Smaka av och krydda mer efter behov.

Servera currykålen med stekt fläsk.

Om du inte använder morot och vill att kålstuvningen ska få mer färg använd 1 tsk gurkmeja.Lämna ett svar