Kinainspirerad fläskgryta med smörstekt salladskål

Kinainspirerad fläskgryta med smörstekt salladskål

Stjärnanis är en krydda jag gärna använder för att smaksätta chaithe. Den är även utmärkt att använda i rätter om du vill ha en kinesisk touch. Här får den leka tillsammans med fläskkött, chili, ingefära, vitlök, soja och fläskkött. Mums!

Det här behöver du

500 g fläskkött i strimlor, t ex fläskkarré
2 solovitlökar, hackade
1 chili, finhackad
2 msk färsk ingefära finhackad
4 vårlökar, ca 1 dm bitar
2 msk tamarisoja
1 msk kalvbuljong
3 dl vatten
2 stjärnanis
salt och peppar
(1 msk fibersirap)
2 krm xanthangummi
smör

Salladskål, strimlad
salt och peppar
1 tsk sesamolja
smör

sesamfrön

Så här gör du

Fräs vitlök, chili, vårlök och ingefära i smör i några minuter i en gryta. Tillsätt köttet och låt det fräsa i några minuter, salta och peppra. Häll på vatten, soja, buljong och lägg i stjärnanisen. Låt grytan puttra i ca 30 minuter under lock tills köttet är mört. Smaksätt med fibersirap om du vill tillsätta sötma till rätten. Smaka av. Tillsätt xanthangummi och låt koka ca 5-10 minuter tills grytan fått simmig karaktär.

Fräs salladskålen i smör tills den är mjuk. Smaksätt med salt, peppar och sesamolja.

Servera salladskålen med fläskgryta och toppa med sesamfrön.
Lämna ett svar