Halstrad tonfisk med grönsakssalsa och avokado

Halstrad tonfisk med grönsakssalsa och avokado

Den här rätten andas sommar. Men åh så fräscht och gott det blev! Jag passar på att köpa färsk tonfisk när den är på extrapris. Salsan innehåller inga exotiska inslag förutom den färska koriandern. Om du inte gillar koriander byt till persilja.

Det här behöver du till två personer

2 skivor färsk tonfisk
olivolja att steka i
(sesamfrön att rulla kanterna i)
flingsalt

1 tomat
1/2 gurka
2 vårlökar
1/2 röd chili
2 msk koriander eller persilja
1/2 lime
salt

2 avokado i skivor

Så här gör du

Börja med grönsakssalsan. Skär tomaterna i små tärningar. Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär även gurkan i lika små tärningar som tomaterna. Skiva vårlöken. Hacka chilin riktigt fint. Strimla koriandern. Blanda samman alla grönsaker i en bunke. Blanda i olivolja och pressa över saften från limen. Smaksätt med salt och låt salsan stå och dra medan du skär upp avokadon i skivor och fördela ut dem på två tallrikar. Skeda sedan över salsan över avokadon.

Rulla kanten på tonfisken i sesamfrön om du vill de. Halstra sedan fisken i en het panna ca 1/2 minut på varje sida. Servera fisken med salsan och avokadon.
Lämna ett svar