Äggfrukost med räkor

Äggfrukost med räkor

Ägg går att variera till oändlighet. En underbar smakkompis till ägget är räkan. Majonäs passar perfekt till dem båda. Räkmacka kanske du tänker. Ja varför inte… Så länger jag skippar mackan är det en utmärkt måltid oavsett om det är frukost, lunch eller middag.

Det här behöver du

Ägg
Majonäs
Räkor
Tomat & gurka eller annan grönsak
Dill eller annat kryddgrönt
Salt och peppar

Så här gör du

Koka ägget till den konsistens du önskar. Bottna tallriken med majonäs. Jag har använt en flaska med pip och spritsar ut strängar i ett vågmönster. Skala äggen och placera ut på tallriken tillsammans med skalade räkor. Garnera med dillvippor och krydda med salt och peppar.

Tips!

Jag använder tryffelsalt för att få en extra smakdimension. Istället för vanlig peppar använder jag en kryddblandning i kryddkvarn som heter Roasted Garlic and Pepper. Den passar på det mesta och blir en riktig smakexplosion.

Äggmacka med salladsbladet som underlägg istället för macka
Traditionell räkmacka med ägg och majonäs på ett otraditionellt fröbröd


Lämna ett svar