Blomkålstabbouleh

Blomkålstabbouleh

I en traditionell tabbouleh är grunden bulgur. Bulgur består av durumvete som förkokats, torkats och krossats. Det har ett högt näringsvärde och fiberinnehåll. Men tyvärr har det också ett för högt kolhydratinnehåll för mig som håller nere på dem för att balansera blodsockret. I det här receptet har jag därför valt att byta ut bulgur (68 g kh/100 g) till riven blomkål (4 g kh/100 g).

Det här behöver du

300 g blomkål, råriven
1 citron, pressad
1 tomat, finhackad
1 rödlök, finhackad
3 dl slätbladiga persilja, hackad
1/2 dl mynta, finhackad
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Så här gör du

Blanda blomkålsrivet med citron. Krama gärna blomkålen och citronsaften med händerna.

Tillsätt tomat, lök, persilja, mynta och olivolja. Rör om. Smaka av med salt och peppar.

Låt salladen stå och marinera i cirka en timme i kylen så att smakerna mognar och blomkålsraspet mjuknar av citronsaften.

Blomkålstabbouleh med grillad kyckling och smörstekt halloumi. Gott att servera med baba ganoush och myntatzatziki. Om du inte gillar blomkål men gillar tanken av de andra ingredienserna i salladen, testa den persiska salladen Shirazi.Lämna ett svar