Sallad Shirazi

Sallad Shirazi

Jag är väldigt förtjust i den libanesiska salladen Tabbouleh. Jag har en lågkolhydratsvariant på den där jag ersätter bulguren med riven blomkål. Men den här persiska salladen innehåller bara godkända ingredienser från början till slut så där behövdes ingen anpassning alls. Jag hittade det hos @foodbylaven. Jag serverade salladen till grillat med goda röror från Mellanöstern.

Det här behöver du

1 stor gurka
2-3 tomater
1 rödlök

2 msk torkad mynta
1 liten citron, saften
2 msk olivolja
salt

Så här gör du

Hacka alla grönsaker fint. Blanda ingredienserna till dressingen. Före servering blanda i dressingen i de hackade grönsakerna och rör om. Smaka av med salt om det behövs.

Det här kan du tänka på

Om du får tag på de lite mindre snacksgurkorna kan du med fördel använda dem eftersom de är lite fastare och har mindre andel kärnhus. På så sätt slipper du att salladen blir vattning. Ett annat sätt är att skrapa ur kärnorna ur gurkan innan du hackar den. Det gör du lättast genom att halvera den på längden och sedan dra i mitten med en liten sked för att få bort kärnhuset.

Välj gärna solmogna tomater, odlade med omsorg, så att du får in den där karaktäristiska sötsyrliga tomatdjupet.Lämna ett svar