Zucchini- & rädissallad

Zucchini- & rädissallad

Saknar du potatissallad kan det här vara ett alternativ gjort på grönsaker som inte är lika rika på stärkelse som den lilla knölen Solanum tuberosum, eller som den heter på ren svenska potatis. Salladen är god bland annat till rostbiff eller annat kallskuret.

Zucchini- & rädissallad med grillad rostbiff i skivor

Du behöver

1 liten zucchini, skurna i tunna, tunna skivor
1 knippe rädisor, skurna i kvartar
1 tsk salt
1 liten rödlök, skuren i tunna, tunna skivor
4 msk färsk dill, skuren
1 dl créme fraîche
2 msk äppelcidervinäger
vitpeppar, nymald

Så här gör du

Lägg zucchinin i en skål, salta och rör om väl så att saltet blir väl fördelat.

Blanda i de övriga ingredienserna och rör om väl. Låt salladen stå och dra så att smakerna utvecklas ordentligt.2 tankar om "Zucchini- & rädissallad"

  • Vilken bra sida! Dt2 nytt för mig. Trevar mig fram i kolhydratdjungeln. Här finner jag allt möjligt gott. Men bröd – läntar efter något att rosta t ex.
    Kan jag prenumerera på sidan?

    • Hej Kerstin! Välkommen hit. Jag har letat efter funktion om prenumeration men har inte kunnat hitta någon sådan. Jag utgår från mitt Instagramkonto som du hittar länk till här på hemsidan och lägger då och då upp fullängdsrecept här för att det blir lättare att orientera sig på en hemsida än Instagram. Jag lovar att lägga upp även brödrecept när jag hittar något bra. Jag har hittat produkter (havrefibrer, softbake och xanthangummi) som jag kommer testa framöver för att se om jag kan få till något riktigt brödigt. Jag har själv svårt för bröd med nötmjöl nämligen.

Lämna ett svar