Limp à la Lindström med brynt smör & bagelkryddrostade morötter

Limp à la Lindström med brynt smör & bagelkryddrostade morötter

Det här behöver du

Köttfärslimpan och smöret

500 g köttfärs
1 ägg
1/2 gul lök, finhackad
1 +1 msk kapris
(2 små färdigkokta rödbetor, finhackade)
1 msk dijonsenap
1 tsk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk grädde
olivolja att smörja formen med

50 g smör

Bagelkryddrostade morötterna

4 stora morötter, halverade på längden
olivolja
Everything but the bagel kryddmix
flingsalt
svartpeppar grovmalen

Så här gör du

Köttfärslimpan och smöret

Blanda färs med ägg, lök, hälften av kaprisen, mestadels av rödbetorna, senap, fond och kryddor till en smidig smet. Ifall du inte vill använda rödbetor ha i mer kapris. Bearbeta färsen så att den går ihop. Smaka av färsen eller stek en provbit och smaka av om du inte tycker om att smaka på rå färs. Krydda eventuellt mer om du tycker det behövs.

Olja en avlång brödform och smeta ut färsen i den. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills den fått en innertemperatur på 70 grader.

Smält smöret på medelhög värme. Vispa då och då. Tag av smöret när det doftar nötigt och börjat få en ljusbrun färg. Blanda i resterande kaprisen och rödbetorna som du sparade från köttfärssmeten.

Bagelkryddrostade morötterna

Lägg morötterna i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med kryddmix, flingsalt och peppar. Låt morötterna gå med köttfärslimpan. Jag brukar låta de gå under grillelementet på högsta värmen några minuter medan jag gör smöret.

Tips! Om du vill äta en mer kolhydratsnål variant kan du istället servera t ex blomkål eller haricots vertes till istället för morötter och ärtor.

Se även mitt recept på Biff à la LindströmLämna ett svar