Tortillabröd (keto)

Tortillabröd (keto)

Ett recept som ursprungligen kommer från Fett og Forstand men som jag upptäckte hos Karin på Mitt ketoliv. Passar utmärkt att ha till t ex fajitas eller tacoköttfärs med valfria grönsaker, salsa och crème fraîche. Eller varför inte till en Texas Chili (med eller utan bönor).

Det här behöver du

2 stora ägg
1 1/2 dl grädde (40%)
1/2 dl vatten
60 g havrefiber
15 gram fiber- eller psylliumhusk
1 tsk sötningsmedel
1/4 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/4 tsk xanthangummi

Så här gör du

Värm grädde och vatten i en kastrull till 37 grader. Vispa upp äggen och tillsätt gräddmjölken. Blanda ihop ägg och gräddmjölk.

Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ihop gräddmjölk och ägg tillsammans med de torra ingredienserna.

Dela degen i fyra bitar. Forma till fyra runda bröd. Kavla varje del mellan bakplåtspapper till tunna bröd ungefär samma storlek som en liten tortilla som du köper i livsmedelsbutiken. Om du vill ha helt runda bröd ta en tallrik och skär runt. Gör ett bröd i taget.

Låt det ena bakplåtspapperet vara kvar och klipp bort överskottet.

Värm upp en stekpanna på medelvärme och stek varje bröd, först på ena sidan. Ta sedan bort bakplåtspapperet och stek på andra sidan. Jag kör dem två gånger på varje sida. Lägg i folie eller en fuktad kökshandduk.Lämna ett svar