Texas chili med svarta bönor & kidneybönor

Texas chili med svarta bönor & kidneybönor

Ett härligt långkok på nötkött. Man kan välja om man vill tillsätta bönor eller ej. Jag väljer med eftersom bönor innehåller resistent stärkelse som sägs ha positiv effekt på diabetes typ 2. Läs mer på nätet om du blir nyfiken. DietDoctor har bland annat skrivit om det.

Det här behöver du

800 g högrev, i tärningar
2 röda lökar, grovhackad
2 stora solovitlökar, finhackad
2 chili, skivor (med kärnor om du vill ha mer styrka)
1 röd paprika, i bitar
3 msk tomatpuré 
(1 tsk stark paprikapuré)
1 dl rött vin
2 tetror krossad tomat (à ca 400 g)
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1 msk oregano
1 msk kalvfond
salt och peppar
olivolja
2 burkar bönor (svarta bönor och/eller kidneybönor à ca 400 g)

Så här gör du

Fräs lök, vitlök, chili och paprika i olja i några minuter. Tillsätt tomatpurén och paprikapurén om du använder sådan och lät fräsa en kort stund innan du tillsätter det röda vinet. Låt vinet koka ihop med grönsakerna och tillsätt sedan tomatkrosset, paprikapulver, spiskummin och oregano och kalvfond. Ställ grytan åt sidan.

Fräs köttet i en stekpanna vid sidan om i omgångar i olja eller smör. Krydda med salt och peppar. Tillsätt köttet i grytan med det andra. Låt grytan få ett uppkok och sänk sedan plattan. Lägg på ett lock och låt grytan koka 3-4 timmar tills köttet faller sönder. Tillsätt slutligen bönorna och låt hela rätten bli genomvarm.

Servera tillsammans med t ex créme fraîche, strimlad sallad, avokado, tomater, skivad rödlök riven cheddarost och koriander.1 tanke om "Texas chili med svarta bönor & kidneybönor"

  • I’m often to blogging and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and maintain checking for brand spanking new information.

Lämna ett svar