Kycklingsoppa på hemgjord fond

Kycklingsoppa på hemgjord fond

Jag offrar lite kycklingfond från senaste buljongkoket. Kycklingköttet i soppan var det kött jag plockade av skrov, vingar och lår när jag gjorde fonden. (Jag valde dock att frysa in själva filéerna.) Grönsakerna i soppan var de jag hade hemma.

Det här behöver du

100 g purjolök
100 g rotselleri 
100 g morot 
100 g champinjoner 
200 g broccoli 
100 g kastanjechampinjoner
100 g kyckling (kokt från buljongkoket)
2 dl Birgittas kycklingbuljong
4 dl vatten
(1 msk svampmjöl)
örtsalt
peppar

Om du inte använder hemlagad kycklingfond tillsätt med ca 2 dl vatten och 2 kycklingbuljongtärningar. Om du inte har svampmjöl hoppa över eller byt ut en av kycklingbuljongtärningarna till en tärning svampbuljong.

Vi åt lågkolhydratbaguette till.Lämna ett svar