Saffransris på blomkål

Saffransris på blomkål

I det här receptet har jag gjort det enkelt för mig och använt färdigt blomkålsris som jag köpt i frysdisken. Jag har hittat sådana påsar på Willys, Hemköp och Ica. Men det finns säkert även hos andra butikskedjor.

Det här behövs till 2 personer

250 g riven blomkål
1 rödlök, hackad
1 solovitlök eller 2 vitlöksklyftor, finhackat
1/2 grön paprika finhackad
smör och/eller olja att steka i
1 kuvert saffran
2 msk Vitt vin eller vatten
salt och peppar

persilja, klippt, färsk eller frusen

Så här gör du

Fräs lök, vitlök och paprika i matfett på medelvärme tills de börjar mjukna utan att de tar för mycket färg. Jag började att fräsa i matolja och hade sedan i en klick smör innan jag tillsatte blomkålsriset.

Låt blomkålsriset fräsa tillsammans med grönsakerna ytterligare en stund, ca 5 minuter, tills blomkålen också börjar mjukna. Rör om då och då.

Tillsätt saffran och vin eller vatten och rör om ordentligt så att saffranet fördelas jämt. När vätskan kokat in smaksätt med salt och peppar.

Vid serveringen kan du med fördel strö över med lite persilja.Lämna ett svar