Hovmästarmajo

Hovmästarmajo

Jag älskar rökta räkor. Jag har ännu inte testat att röka dem själv men det finns ju goda att köpa i affären. Vanliga räkor är jag vansinnigt förtjust att doppa i aioli eller parmesanmajo. Rökta räkor däremot föredrar jag att ha hovmästarsås till. Så varför inte testa en hovmästarmajo tänkte jag. Sagt och gjort. Här är första försöket.

Det här behöver du till 2 personer

100 g majonäs
2 tsk dijonsenap
(1/2-1 tsk Sukrin Gold)
2 msk dill, finhackad
1/2 krm svartpeppar, grovmalen
1 skvätt rödvinsvinäger
1 skvätt olivolja, neutral smak

Så här gör du

Blanda ihop majonäs och senap. Tillsätt Sukrin. Testa hur mycket du behöver, börja med lilla mängden först. Låt Sukrinet lösas upp ordentligt och smaksätt med svartpeppar, dill och rödvinsvinäger. Avsluta med att röra ner en skvätt olivolja.Lämna ett svar