Karins goda proteinbröd

Karins goda proteinbröd

Jag är verkligen ingen bakexpert. Men visst har jag gjort ett och annat gott brödbak i mitt liv. Men det där med att baka bröd med lite kolhydrater har inte känts helt bekvämt. Jag följer Karin aka Mittketoliv på Instagram och varje gång hon lägger upp inlägg på Ketobröd blir jag alltid lika imponerad och dessutom sugen på att prova själv. Här är ett av hennes recept. Jag har smaksatt med kummin eftersom det var vad jag hade hemma.

Det här behöver du

10 frallor

200 g mozarellaost, riven
200 g äggvita, jag köper på dunk
3 ägg
1 msk äppelcidervinäger

3 dl fibermjöl, t ex havrefibrer
1 dl linfrön, hela
2 msk fiberhusk
2 tsk, kumminfrön, mortlade
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

Så här gör du

Mixa ost, ägg, äggvita och vinäger slätt i en mixer.

Blanda de torra ingredienserna.

Blanda äggsmeten med de blandade torringredienserna väl och låt degen vila en stund.

Forma degen till 10 bollar à knapp 90 g styck. Använd gärna fuktade händer. Platta ut dem en aning (som en pannbiff) och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Sikta gärna lite fibermjöl på för snygg finish under bakningen.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 25 minuter i 175 grader om du har varmluftsugn eller knapp 200 grader i en vanlig. Låt bullarna svalna på ett galler.2 tankar om "Karins goda proteinbröd"

Lämna ett svar