Gunillas Champinjonsallad

Gunillas Champinjonsallad

Den här rätten har jag blivit inspirerad tio av min barndomsvän Jennys mamma. Det var i slutet på 80-talet som Gunilla bjöd på en sallad med råa champinjoner. Innan dess hade jag mest ätit tillagade och ofta från konservburk. När jag blev lite äldre snubblade jag på ett recept från Restaurang Cattelin i Stockholm som var misstänkt likt. För mig kan den här salladen ändå aldrig bli något annat än Gunillas champinjonsallad.

Det här behöver du

1 ask champinjoner, tunt skivade
1 solovitlök, riven
0,5 kruka persilja, hackad
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
citron, saften, efter smak
kallt vatten
salt och peppar

Så här gör du

Blanda ihop senap, olja, vitlök och citronsaft. Slå på lite kallt vatten och vispa ihop så får du dressingen slät. Smaka av med salt och peppar. Blanda persiljan och rör om. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt stå 10 minuter så att svampen drar till sig dressingen.

Jag serverade med skaldjur, lite blandsallad, rödbetsgroddar, parmesanchips och parmesansås.Lämna ett svar