Lakritschokladmousse med hallon

Lakritschokladmousse med hallon

De efterrätter jag fastnat för, som jag lagar vid festligare tillfällen om jag ska bjuda på middag, innehåller ofta mörk choklad på 80%. Det här är en chokladmousse som är smaksatt med lakritspulver, havssalt och hallon. Jag tycker att att just hallon-choklad-lakrits är en riktigt härlig combo och jag hittade på den här kreationen just för att jag saknat en choklad med alldeles för mycket kolhydrater som har just de smakerna.

Det här behöver du

50 g mörk choklad 80%
1 äggula
1½ dl grädde
1 tsk lakritspulver
flingsalt
frystorkade hallon

Så här gör du

Vispa grädde väldigt lätt. Smaksätt grädden med lakritspulver. Rör försiktigt så att pulvret blandas ordentligt utan att grädden övergår från lättvispad till för mycket vispad.

Jag nöjde mig med 1 tsk lakritspulver, ta mer om din kolhydratbudget tillåter och du vill har mer lakritssmak. Rör i äggulan i grädden.

Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i en mikrovågsugn.

Rör sedan ner först en sked av gräddsmeten i chokladsmeten innan du blandar ner resten. På så sätt blir moussen silkeslen.

Skeda upp moussen i små glas eller andra serveringskärl. Ställ i kylen i ca 60 minuter för att konsistensen ska bli lite fastare.

Vid serveringen strö över lite frystorkade hallon och flingsalt. Om jag hade haft det hemma hade jag nog garnerat med ett färskt hallon och något grönt som smakar lakrits; lakritsört, fänkålsdill eller spansk körvel.2 tankar om "Lakritschokladmousse med hallon"

Lämna ett svar