Parisare

Parisare

Biff á la Lindström med ett ägg eller som andra skulle kalla den Parisare utan bröd. Den här rätten innehåller lite inlagda rödbetor som är lite mer åt det liberala LCHF-hållet. Du kan hoppa rödbetorna och nöja dig med kapris ifall du vill få ner kolhydratinnehållet en aning.

Det här behöver du

500 g blandfärs
2 ägg
1/2 dl grädde
2 msk kapris
2 msk inlagda rödbetor, hackade
2 msk rödlök, finhackad
1 tsk salt
grovmalen svartpeppar
4 stekta ägg

Så här gör du

Blanda färsen med övriga ingredienser och forma till fyra maffiga biffar.

Stek biffarna i rikligt med smör på medelgod värme. Ös biffen med smör under tiden och vänd den då och då. Använd gärna en termometer för att testa när de är klara. Jag brukar vara nöjd när innertemperaturen är 70 grader.

Stek ägg i en annan stekpanna under tiden. Jag föredrag ett ägg med “the sunny side up” med en rinnande gula. Du gör de ägg du föredrar.

Servera varje biff med ett ägg på toppen.Lämna ett svar