Chicken Ras el Hanout med harissamorötter

Chicken Ras el Hanout med harissamorötter

Det här behöver du

ca 800 g kycklinglårfilé
1/2 dl olivolja med neutral smak
1 citron, cesten (endast det gula skalet) spara saften till morötterna.
1 tsk salt
2 msk Ras el Hanout

1/2 kg morötter, skalade och delade på längden och sedan i kvartar.
2 msk olivolja
2 solovitlökar eller 3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk spiskummin, malen
1 tsk persilja, torkad
1/2-1 msk harissa (chilipasta)
1 tsk salt

Så här gör du

Förbered kycklingen först. Lägg kycklingbitarna i en bunke. Blanda olivolja, citroncest, salt och Ras el Hanout till en marinad och blanda ordentligt med kycklingen. Låt marinera så länge du har tålamod och tid, minst en timme max ett dygn.

Du kan tillaga kycklingen i stekpanna på griller eller i ugn. Kyckling utan ben bör ha en innertemperatur på 72 grader. Mät på den tjockaste delen av biten. Om du bakar i ugn på 225 grader tar det ca 30 minuter.

Morötterna bakar du i ugn på 250 grader. Blanda till marinad på olja, vitlök, citron och kryddor. Lägg de skurna morötterna i marinaden i en plastpåse. Låt marinera i någon timma och baka sedan mitt i ugnen tills de fått fin färg och har mjuknat men gärna har kvar lite stuns. Det tar ca 15 minuter.

Servera morötterna med kycklingen och en god röra t ex baba ganoush.Lämna ett svar