Ras el hanout

Ras el hanout

Det här är en nordafrikansk kryddblandning som används t ex i Marocko, Algeriet och Tunisien. På arabiska betyder namnet ”butikens topp” och anspelar på att blandningen tillhör kungarna av kryddor och att det är det bästa butiken har att erbjuda. Det kan vara en komplex blandning med upp till ett trettiotal ingredienser. Varje butik har sin egna blandning och kan innehålla så exotiska inslag som rosenknopp och lavendel. Det går att köpa färdig blandning i de flesta välsorterade butiker, eller på nätet. God till grillat t ex kyckling och kött eller smaksättning till grönsaksrätter. Det här är en variant som innehåller ett fåtal kryddor men ändå de vanligaste och mest väsentliga.

Det här behöver du

1 tsk malen ingefära
1 tsk malen svartpeppar
1 tsk malen koriander (ej korianderblad)
1 tsk malen muskot
1 tsk malen kryddnejlikan
1 tsk malen gurkmeja
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen kanel

Så här gör du

Blanda alla kryddor väl och förvara i lufttät burk.2 tankar om "Ras el hanout"

Lämna ett svar