Vinägerpicklad gurka med salladslök

Vinägerpicklad gurka med salladslök

En variant på pressgurka utan socker. Inte ens något vatten ELLER ättika. Istället använder jag endast risvinäger som gurkan får gotta sig i efter att den legat under press med lite bordssalt. Det viktiga här är vilken vinäger man använder.

Det här behöver du

1/2 slanggurka skuren i tunna skivor
1 krm salt, finkornigt
1 salladslök
2 msk risvinäger (välj en med 0 kolhydrater)
peppar

Så här gör du

Lägg gurkskivorna i en vid skål där du får plats att ställa en annan mindre skål där botten på skålen vilar mot gurkorna i den undre skålen. Sätt något tungt i den övre skålen t ex en mortel. Salta först på gurkorna när de ligger i skålen och rör om, innan du sätter dem under press. Låt de stå så i 30 minuter.

Häll på vinäger på gurkorna och lägg i salladslöken. Rör om och låt stå svalt någon timme innan servering.Lämna ett svar