Vitlöksbönor

Vitlöksbönor

Till det här receptet kan du använda vaxbönor eller haricots vertes. Det spelar ingen roll om du har färska eller frysta. Se bara till att det fortfarande har lite motstånd kvar efter att du förkokt dem eftersom tillagningen fortsätter i och med att du fräser upp dem med vitlöken och mandeln. Jag utgår från frysta haricots vertes i receptet här.

Obs! Äter du mejerifritt eller helt växtbaserat, skippa smöret och dubbla mängden olivolja för stekning.

Det här behöver du

400 g haricots vertes, frysta
1 msk olivolja
1 msk smör
2 solovitlökar, halverade och skivade 
1/2 dl flagad mandel
flingsalt
peppar från kvarn

Tillaga bönorna enligt instruktioner på påsen. Et spelar ingen roll om du gör de. På spisen eller i mikrovågsugnen men ta av dem i förtid så att de inte blir för mjuka eftersom du ska fräsa dem i stekpannan också. Låt bönorna rinna av ordentligt.

Smält smör och olivolja på medelhög värme. Bryn vitlök och mandelflarn i några minuter tills de börjar få färg. Tillsätt bönorna och fräs under omrörning i ca 3 minuter till. Tillsätt flingsalt och några drag på pepparkvarnen vid servering.2 tankar om "Vitlöksbönor"

Lämna ett svar