Snubbesallad

Snubbesallad

Snubbesallad – ett alternativ till gubbröra. Jag utgick från ett traditionellt recept på gubbröra jag hittade på ICAs receptsida. Totalt innehåller receptet cirka 30 g kolhydrater. Jag valde att servera i ett litet salladsblad. Varje salladsblad rymde ungefär en matsked röra. Det räckte till mer än 10 portioner så man får inte i sig så många gram kolhydrater om man nöjer sig med en munsbit. Jag har bytt ut potatisen till majrova som innehåller ungefär en tredjedel kolhydrater jämfört med potatis. Det går också bra med kålrabbi eller rättika. Det går dock att utesluta dessa helt och hållet. Men dubbla då mängden ägg från två till fyra. Jag gillar att få till den salta rökta smaken man får med kaviar men det är inte nödvändigt. Jag valde Kalles kaviar, mest för att det var den med minst antal kolhydrater av dem jag valde mellan.

Det här behöver du

2 kalla hårdkokta ägg
150 g kokt majrova, kålrabbi eller rättika
1 burk ansjovisfiléer (125 g) men utan spad
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
1/2 crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk kaviar
salt och svartpeppar

Små salladsblad att servera röran i, t ex gemsallad

Så här gör du

Skala och tärna äggen. Tärna majrovan i 1/2×1/2 cm tärningar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem ånga av ordentligt. Låt ansjovisen rinna av och tärna den fint. Hacka gräslök och dill fint.

Blanda crème fraiche, majonnäs, kaviar, gräslök och dill. Vänd ner ägg, potatis och ansjovis. Smaksätt med salt och peppar.

Skeda upp röran i små kupiga salladsblad.Lämna ett svar