Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Om du använder dig av sötningsmedel kan du lätt fixa till egna inläggningar. Vanligt socker har en konserverande effekt som jag misstänker att sockerersättning saknar. Därför väljer jag att göra en mindre sats. Jag tillsätter också pepparrot som är konserverande och jag är såklart noga med hygienen och förvaring i kylskåp.

Det här behöver du

500 g förkokta rödbetor i skivor eller egenkokta.
3 dl vatten
3/4 dl ättika (12%)
1 dl Sukrin Gold
5 vitpepparkorn
5 hela nejlikor
1 lagerblad
1 stjärnanis
1 cm bit pepparrot

Så här gör du

Koka upp vatten ättika, Sukrin, vitpeppar, nejlika, stjärnanis och lagerblad.

Under tiden lägger du pepparroten och se skivade rödbetorna i en väl rengjord glasburk.

Häll på den varma lagen. Stäng locket och sätt in i kylen.

Tips! Du kan desinficera glasburk och gummiringarna i ugnen. Sätt in glasburk och gummiring i kall ugn. Sätt ugnen på 125 grader. När ugnen har nått 125 grader låter du det gå i 10 minuter. Stäng av ugnen och låt burken svalna.Lämna ett svar