Citronpeppar

Citronpeppar

Citronpeppar använder du med fördel till fisk, kyckling och fläskkött. Man kan byta ut citroncest till skal från apelsin eller lime om man vill prova den citrustonen istället. De flesta kryddor blandar jag och förvarar i glasburkar med tättslutande lock. Men eftersom den här blandningen inte bara innehåller torra kryddor gör jag den à la minute och använder upp allt vid tillagningstillfället.

Det här behöver du

1 citron, endast skalet 
2 tsk svartpeppar, grovmalen
1 msk salt
3 krm lökpulver
3 krm vitlökspulver
2 krm Colemans senapspulver

Så här gör du

Tvätta citronen noga, gärna med diskborste och diskmedel. Torka den med en handduk. Riv citronskalet fint med ett cestjärn eller på rivjärn. Om du använder rivjärn finns det fyra sidor, en för hyvling och tre för rivning. Använd inte den grövsta eller finaste utan den mittemellan.

Blanda ner skalet med övriga kryddor.Lämna ett svar