Tacokrydda x 2

Tacokrydda x 2

Jag minns första gången jag åt tacos. En helt ny värld öppnade sig när Tex Mex kom in i vårt kök hemma. Mamma hade i och för sig tidigare lagat chili con carne med köttfärs och vita bönor i tomatsås. Men med de nya påsarna och burkarna med en mer komplex kryddning än vad vanliga svenska skafferier lyckades få till blev det något helt annat. Om jag inte minns fel var det bara ett märke (Old El Paso) som gick att få tag på. Nu ser tacohyllan helt annorlunda ut med meter på meter av produkter i de större affärerna. Tyvärr innehåller ofta färdiga kryddpåsar socker. Om du orkar kan du få till en god tacokrydda på egen hand. Jag brukar köpa påsar (Eldorado) med kryddor på Willys och blanda egna kryddor speciellt när jag lagar Tex Mex och Indiskt. Här bjuder jag på en tacokrydda med choklad och annan med kanel.

Oavsett vilken du väljer, blanda alla kryddor och förvara i glasburk med tätslutande lock.

Chocko Loco

2 msk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1/4 tsk lökpulver
1/4 tsk oregano (torkad)
1/2 tsk paprikapulver
2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk havsalt
1 tsk svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 tsk kakao

Taco på kanelen

4 msk chilipulver
2 msk spiskummin
2 msk lökpulver
1 msk paprika
2 tsk koriander
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk peppar
1/2 tsk timjan
1/2 tsk kanel2 tankar om "Tacokrydda x 2"

Lämna ett svar