Kålrots- & selleripytt med falukorv och senapskräm

Kålrots- & selleripytt med falukorv och senapskräm

Det här behöver du

1/2 falukorvsring i skivor

1 liten kålrot
1 bit selleri
1 gul lök
(1 morot)
4 blad färsk vitkål
Salt och peppar

2 dl créme fraîche 
3-4 msk dijonsenap 
1 nypa salt
Några varv på pepparkvarnen

Så här gör du

Pytten

Skala kålroten med hjälp av en grönsakskniv och skär i sockerbitsstora kuber. Gör samma sak med rotsellerin och löken men i lite mindre bitar. Jag har också i en liten morot i små bitar. Det är inte nödvändigt men jag tycker om att få lite färg i pytten. Vid servering fokuserar jag på att ta till mig och äta just de bitarna. Strimla vitkålen.

Stek allt utom vitkålen på medelvärme i generöst med smör tills grönsakerna blivit mjuka och fått lite färg. Tillsätt vitkålen och fräs tills den slaknat en aning. Beroende på hur stor stekpanna du har kan du behöva steka i omgångar. Jag stekte först lök och selleri och la över i en ugnsform. Sedan var det dags för kålrot och morot. När dessa var så gott som klara lade jag i vitkålen innan jag lade över även dessa i ugnsformen och blandade.

Jag lät sedan formen stå på värmning i ugnen medans jag stekte på falukorven och vispade ihop senapskrämen.

Senapskrämen

Blanda créme fraîche med senap till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.2 tankar om "Kålrots- & selleripytt med falukorv och senapskräm"

Lämna ett svar