Omelettårta med räkor

Omelettårta med räkor

Det här behöver du

6 ägg
200 g finriven halloumi 
1 dl vispgrädde
1 nypa salt
några drag på pepparkvarnen
smör

200 g färskost
100 g kesella
2 msk färskriven pepparrot 
1 nypa salt
några drag på pepparkvarnen

50 g ruccolasallad 
150 g skalade räkor
dillvippor
citronskivor
löjrom eller annan rom om du så önskar

Så här gör du

Börja med att vispa ihop ägg, grädde och riven halloumi. Smaksätt med salt och peppar.

Grädda ca 6 ”pannkakor” av omelettsmeten i en liten nonstickpanna. Grunda med smör för varje lagg. Grädda på båda sidorna. Var noggrann med att omelettsmeten stannar innan du vänder den och steker på andra sidan. Låt omelettpannkakorna svalna.

Vispa ihop färskost, kesella och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.

När omeletterna är svalna montera tårtan med en klick pepparrotsröra som du brer ut. Strössla sedan ruccola på. Repetera tills sista omeletten. Bred på den sista pepparrotsröran på toppen och garnera med räkor och dill. Jag hade även lite löjrom i gömmorna som jag klickade på samt några skivor citroner.Lämna ett svar