Vitkålssallad med paprika, broccoli och lök

Vitkålssallad med paprika, broccoli och lök

Det här är ett perfekt substitut till ris eller pasta. Jag gillar den au naturell men den går såklart att dressa med lite olivolja, vinäger eller citron alternativt lime, salt, peppar och någon smaksättning som matchar rätten du äter salladen till.

Det här behöver du

1 spetskål
1 röd spetspaprika
1 rödlök
1/2 broccoli, endast buketter utan stam
salt

Så här gör du

Finstrimla vitkål, paprika och lök. Lägg i en skål. Bryt broccolin i yttepyttesmå bitar och blanda med de andra grönsakerna. Salta med några nypor salt och krama salladen lite. Servera som tillbehör istället för ris eller pasta.

Den passar perfekt till köttfärssås. Dressa då gärna salladen med en vinägrett smaksatt med italiensk salladskrydda och persilja.Lämna ett svar