Sataykyckling

Sataykyckling

Den här rätten är vare sig LCHF eller keto men en lågkolhydrattappning på den sockerstinna varianten med ris du hittar på asiatrestauranger.

Det här behöver du

4 kycklingfiléer
salt
chiliflakes
gurkmeja
Ghee eller kokosfett att steka i

Jordnötssås
2 solovitlökar rivna
2 msk färsk ingefära, riven
1 msk röd currypasta
1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
500 ml kokosgrädde
1 tsk kycklingfond
saft av 1 lime
2 msk tamarisoja
(sötningsmedel)

Så här gör du

Skär kycklingfiléerna i fyra remsor på längden. Krydda med salt, chiliflakes och gurkmeja. Stek dem i fettet på medelhög värme på alla sidor tills de fått en fin färg och yta. Kör stekningen i omgångar så att inte stekpannan kyls ner och kycklingen blir blaskig och tråkig. Lägg över bitarna i en gryta du har ett lock till.

När du är klar med kycklingen fyller du på fett i pannan om det behövs. Fräs vitlök, ingefära och rödcurry i någon minut. Häll på jordnötssmöret och kokosgrädden. Smaksätt med kycklingfond, lime och tamarisoja. Om du vill få fram en sötare smak använd sötningsmedel. Låt såsen puttra ihop. Smaka av och balansera med smaksättningen, mer soja för sälta, mer lime för syra osv. Häll såsen på kycklingbitarna i grytan. Låt puttra på låg värme under lock tills kycklingen är klar. Den ska ha nått en innertemperatur på 70 grader. Rör så och då så att det inte bränns i botten.

Servera med min krispiga smarriga vitkålssallad

Vitkålssallad med paprika, broccoli och lök


Lämna ett svar