Briefylld kyckling med baconsmul, brynt salviasmör och haricotvertesallad

Briefylld kyckling med baconsmul, brynt salviasmör och haricotvertesallad

När jag är på landet är det långt till affären och vi vill inte åka bil i onödan. Det är tur att min bästa matlagningsgrenar är ”koka soppa på en spik” och ”man tager vad man haver”. Ibland får jag ihop anrättningar som är värda att komma ihåg och skriva ner recept på så att jag kan laga det igen. Det här var en lyckträff.

Det här behöver du till 4 personer

4 kycklingfiléer
4 tjocka skivor brie eller cambozola
salt och peppar att krydda med
smör och olivolja att steka i
1 paket bacon
600 g haricots vertes frysta
250 g sojabönor frysta
1 citron, pressad
3 msk olivolja
salt och peppar
100 g smör
1 kruka salvia, ca 20 blad

Så här gör du

Skär snitt längst med, som en ficka, i varje filé och fyll med en skiva brieost. Förslut med tandpetare och salta och peppra filéerna generöst innan du steker dem så att de får en fin stekyta. Låt sedan kycklingen gå klar i ugnen i 200 grader tills de nått en innertemperatur på 70 grader. Tag ut dem ur ugnen. Låt dem sedan vila ca 15 minuter under ett smörgåspapper.

Jag gillar grönsakerna al dente så jag lägger dem i ett durkslag och spolar först varmt vatten och sedan kallt och låter dem tina och rinna av ordentligt. Före servering häller jag på olivolja, citronsaft och kryddar med salt och peppar.

Smöret värmer du upp på hög värme samtidigt som du vispar det så att det inte bränns. Det ska börja skifta i brunt och dofta nötigt. om du använder en termometer är det klart vid cirka 125 grader. Jag lägger i salviabladen när smöret är smält och låter det gå med under upphettningen så att bladen blir lite krispiga.

Baconet steker du knaprigt och låter rinna av på hushållspapper så är det lätt att smula över anrättningen vid servering.Lämna ett svar