Köttbullar

Köttbullar

Det går alldeles utmärkt att äta köttbullar utan ströbröd eller annan utfyllnad. Använd vispgrädde så blir de saftiga. Du behöver inte reda såsen om du använder vispgrädde och jobbar efter tesen att en bra sås reder sig själv. Potatismoset kan du byta ut till blomkålsmos och lingonsylten till bara bären utan sylten.

Det här behöver du

500 g färs
1 gul lök, finriven
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
salt och peppar

Så här gör du

Blanda ihop alla ingredienserna till en jämn smet. Smaka av smeten och se om du vill tillsätta mer senap eller salt och peppar. Om du inte tycker om att avsmaka rå färs steker du en provplätt och smakar på den.

Rulla köttbullar och stek dem i smör på medelgod värme.

Jag serverar blomkålsmos och gräddsås till. Moset gör du genom att koka blomkål och sedan låta den ånga av ordentligt innan du kör den i matberedare med smör, salt och peppar tills den fått fin konsistens och smak. Späd eventuellt med lite grädde om du behöver. Såsen gör du bara genom att koka ihop grädde och smak- och färgsätta med soja, kalvfond, salt och peppar. Låt den puttra tills du fått ihop den till kokat ihop till den konsistens du önskar. Extra stuns till rätten kan du få med några lingon och cornichonger istället för den söta lingonsylten och inlagda gurkan.2 tankar om "Köttbullar"

  • Så härligt att du inte använder ströbröd, havregryn, potatis o.d i dina köttbullar! Ägg och grädde ska det vara!

    • Vad kul att du tycker det! Jag tycker verkligen inte att det behövs men förstår att det är lätt att fortsätta dryga ut färsen av “gammal vana”.

Lämna ett svar