Broccolimos Picante med vitlök och chili

Broccolimos Picante med vitlök och chili

Mos på broccoli, rödlök, vitlök, röd paprika och chili tillsammans med grädde blir ett smakrikt mos som passar perfekt till en kryddig korv. Den här varianten är ett lite lösare mos som passar mig fint för det blir en kombo mellan tillbehör och sås.

Det här behöver du

1 broccoli
1 rödlök
1 röd chili
1 solovitlök
1 röd spetspaprika
1 dl grädde
salt och peppar
smör att steka i

Så här gör du

Börja med att hacka lök, vitlök och chili i mindre bitar. Skär paprikan i bitar och dela på broccolin i mindre buketter. Använd även stammen. Jag skalar den och skär i slantar.

Jag fräser sedan lök, vitlök, paprika och chili i smör i en stekpanna med nonstickbeläggning i några minuter på medelhög värme tills de blivit lite glansiga innan jag har in broccolibitarna och låter dem gå några minuter tillsammans med övriga grönsaker.

Häll på grädde och låt den puttra och koka in i grönsakerna. Rör då och då så att inte såsen bränner. Smaka av med salt och peppar. När grädden nästan helt har kokat in i grönsakerna så att det bara är en tjock sås höll över till ett kärl som tål att sätta ner en mixerstav i eller använd en matberedare. Blitza grönsakerna och såsen till ett mos. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.Lämna ett svar