Spetskål med senapssås & stekt fläsk

Spetskål med senapssås & stekt fläsk

Det är något alldeles speciellt med kål som får rosta i ugnen. Ugnen tar fram det bästa ur kålen. Det är något magiskt med den där rostiga sötman som ugnen lockar fram ur råvaran. Match made in heaven! Att sedan äta knaprigt stekt salt fläsk tillsammans med en senapssås med sting….Oj, oj, oj!

Det här behöver du

ca 2 personer

1 liten spetskål
olivolja
flingsalt
apelsintimjan eller annan torkad krydda
chili explosion och garlick and pepper, eller annan pepparsort
1 paket stekfläsk

2 dl grädde
100 g philadelphiaost naturell
1 msk dijonsenap
örtsalt och peppar

Så här gör du

Dela spetskålen på längden och lägg delarna på en plåt med snittytorna uppåt. Ringla över rikligt med olivolja och krydda med flingsalt och kryddor.

Sätt in plåten i en ugn uppvärmd till 225 grader. Det tar ca 20 minuter tills den är klar. Testa med en provsticka att kålen är lagom mjuk och håll koll på färgen. Höj värmen om du vill ha den krispigare och sänk värmen om du tycker kålen får för mycket färg.

Senapssåsen är i grunden en LCHF-bechamelsås utan mjöl. Värm grädde och färskosten under omrörning tills du fått en slät sås. Smaksätt med senap, salt och peppar och låt såsen koka ihop till den konsistens du önskar. Vispa då och då så att inte såsen bränns. Det tar ca 20 minuter att få en lagom tjock konsistens men det beror lite på hur vid kastrull du har.

Servera kål och sås med knaperstekt fläsk.Lämna ett svar