Bakad ricotta med grönkålschips & apelsincest

Bakad ricotta med grönkålschips & apelsincest

Jag hade ricotta hemma som jag glömt bort. Ett gammalt julrecept jag snokat fram från ICA som jag aldrig testat fick komma till pass som tillbehör till en schnitzel jag badat först i ägg och sedan i pofibrer efter att jag pepprat och saltat och sedan stekte i smör. Som grädde på moset serverade jag även smörstekt ostronskivling till. Testa bara!

Det här behöver du

500 g ricottaost
100 g finriven parmesanost
2 ägg
1 tsk salt
1 tsk finrivet apelsinskal

150 g svartkål
2 msk olivolja
2 krm flingsalt

Så här gör du

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ihop ricotta, parmesan, ägg och salt. Placera ett bakplåtspapper i en liten ugnsfast form. Häll i ricottakrämen. Baka mitt i ugnen 40–50 minuter eller tills den stelnat. Låt svalna i formen.

Ansa och skölj kålen, skär bort den grova stammen. Riv bladen i mindre bitar. Lägg i en skål och blanda med olivolja och flingsalt. Sprid ut på en bakpappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden.

Toppa den bakade ricottan med svartkålschipsen och apelsinskal.

Tips

Grönkålen fungerar utmärkt att toppa olika rätter för att få till ett krispigt element. Men de går också alldeles utmärkt att äta som snacks.Lämna ett svar