Vaniljpannacotta med hallon

Vaniljpannacotta med hallon

Det här behöver du till 4 portioner

4 dl vispgrädde
1 vaniljstång eller 1 1/2 – 2 kryddmått äkta vaniljpulver
ev sötning t ex Sukrin
2 gelatinblad (Dr Oetker)
hallon

Så här gör du

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca. 5-10 minuter.

Koka upp upp grädden tillsammans med vanilj och eventuell sötning. Om du använder vaniljstång delar du den på längden och skrapar ut inkråmet. Ha i inkråm och låt även stången gå med. Sjud alltsamman i några minuter och tag kastrullen från värmen och tag upp eventuell vaniljstång.

Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen. När gelatinet löst sig häller du över gräddblandningen i 4 små glas eller formar. Låt pannacottan kallna och stelna i kylen i några timmar.

Servera gärna pannacottan med hallon. Jag kokade ihop lite hallon med sötningsmedel och låt svalna och la som ett litet täcke ovanpå tillsammans med några hela hallon.Lämna ett svar