5-måltid med lax & ägg

5-måltid med lax & ägg

5-måltid är min benämning på en maträtt med få huvudkomponenter (ca 5 stycken). Min inspiration är dels från Jamie Olivers koncept Five Ingredient Meals, dels de ketotallrikar med högar av något eller några proteiner lite fett och lite grönt, som ofta fladdrar förbi i mitt flöde på Instagram och Pinterest.

Det här behöver du & så här gör du

Lägg upp några skivor kallrökt lax på en tallrik.

Koka ägg och dela dem och lägg på tallriken bredvid laxen.

Ansa grön sparris genom att bryta av den nedersta lite träiga delen. Skölj dem och lägg i kastrull med lock i saltat vatten. Låt vattnet koka upp, sänk värmen och låt sparrisen sjuda några minuter. Häll på kallt vatten medan sparrisen fortfarande ha spänst kvar. Låt rinna av och lägg upp sparrisen på tallriken.

Massera några blad grönkål med olivolja, äppelcidervinäger, salt och peppar. Lägg upp grönkålssalladen på tallriken.

Blanda till en senapsfraîche med créme fraîche smaksatt med dijonsenap, torkad dill och lite salt och peppar. Klicka upp såsen på tallriken.

Njut!Lämna ett svar