Lammkorv på chèvregratinerad lök- & rödbetsbädd

Lammkorv på chèvregratinerad lök- & rödbetsbädd

Det här behöver du till 4 portioner

4 lammkorvar (färskkorv)
4 medelstora rödbetor, kokta
2 rödlökar
olivolja
flingsalt
svartpeppar, grovmalen
timjan, färsk

150 g chèvre (minirulle)
fibersirap med honungssmak (Nicks)

pinjenötter, rostade
ruccolasallad 

Så här gör du

Om du använder färska rödbetor skölj dem och koka dem med skal på i saltat vatten under lock tills de är mjuka. Häll av vattnet och låt dem svalna i kallt vatten innan du häller av dem och skalar dem. Det tar allt mellan 30-60 minuter beroende på hur stora de är

Skala löken och kvarta den. Gör samma sak med rödbetorna. Lägg ut lök och rödbetor på en bakpappersklädd ugnsplåt med korvarna på sidorna. Ringla olivolja på grönsakerna, salta och peppra. Lägg på några kvistar timjan. Baka i 20 minuter i 200 grader. Vänd på korvarna efter halva tiden.

När korvarna är klara tag ut plåten ur ugnen.

Skär chèvreosten i skivor och lägg över grönsakerna. Ringla fibersirap över.

Höj ugnsvärmen till 225 grader och ställ plåten högt upp i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg, ca 5 minuter.

Jag torrostar pinjenötter i en stekpanna för att få jämnare rostning istället för att gratinera dem med chèvreosten. Vid serveringen strö över ruccolasallad och de rostade pinjenötterna.Lämna ett svar